Huopakaton kattopelti

Kun huopakatolla on läpivienti, ylösnosto, piipunjuuri, kattoikkuna tai mikä muu tahansa yleensä pystysuora huopapinta, tarvitaan suojapellitys. Varsinaisbitumi Oy tekee kattopeltien asennukset ja korjaukset koko Suomen alueelle. Saat kattopelti- ja bitumikattotyöt muun muassa Turun, Rauman, Porin, Helsingin, Espoon, Vantaan, Vaasan, Seinäjoen ja Savonlinnan alueelle. Kysy ihmeessä viimeistellystä kattoasennuksesta tai kattoremontista!

Kattopellitys viimeistelee bitumihuopakaton

Mitä kattopellitys sitten tarkoittaa? Kattopeltiä tarvitaan myös katon pinnan alle. Esimeriksi tippapelti tai tippalista, (ala)räystäspelti, asennetaan ennen kuin vedeneristys. Kattopelti ohjaa veden siistit katon reunalta alas sadevesikourun vietäväksi.

Aikaisemmin, kun pellityksiä käytettiin vähemmän, huopakatoilla käytettiin tippanokka-ratkaisua tai huovan tippakääntöä missä huopa käännettiin aluslaudoituksen reunaan ja kiinnitettiin huopanaula-kiinnityksellä.  Tämä kattodetalji-mallia ei suositella kuin korkeitaan vähemmän arvokkaiden rakennusten alaräystäälle.

Nykyiset pellit ovat ohuempia, kestävämpiä ja tavuteltavampia

Nykyisin pellit ovat ohutlevypeltiä, ja niiden paksuus on käytännön syistä ja myös ekologisuuden vaatimuksista ohentuneet. Siinä, missä ennen käytettiin yleisesti 0,8 mm:n tai jopa 1 mm:n peltiä joka maalattiin erikseen, ovat nykyiset pellit huomattavasti ohuempia, säänkestävämpiä ja erikoispinnoitettu pelti on käytännössä hyväksi havaittu. Pellin työstäminen työmaalla on myös helpompaa, kun pelti voidaan taivutella ja pellin ja sen pinnoitteen taivutuskestävyys on hyvä. Naarmut jäävät vähäisemmiksi ja pellin sovittaminen jiireissä ja vastakaatojen kohdalla ja ahtaissa paikoissa on helppoa.

Kattopellit tehdään peltipajalla valmiiksi niin, että niissä on pellin tuplaus ylä- ja alareunassa ja veden eristeestä huovasta irti poistava tippanokka, jotta pellin leikkaukset katolla jäävät mahdollisimman vähäisiksi.

Kattopelti kiinnitetään rakenteeseen kateruuvilla

Pellit kiinnitetään niin, että pellin saumat jäävät siistiksi ja esimerkiksi tippapelti tehdään limisauma-periaatteella mutta reunapellin liitos yleensä limisaumana tai nykyisin yhä enemmän pystysaumana. Kattopellin kiinnitys rakenteeseen tehdään kateruuvilla, missä on kumityyny tiivistämässä ruuvia hyvin peltiä vasten ja estää näin vuodon. Kateruuvia ei saa vääntää liian tiukkaan, ettei synny syvennystä ruuvin kohdalle ainakaan vaakapinnoilla. Kateruuvien tulee olla riittävän pitkiä. Itseporautuva kateruuvi helpottaa asennusta. Kateruuvin porautuessa pellin alla huopakerroksen läpi saadaan tiivis kiinnitys.

Kattovinkki! Ylösnostojen suojapellit kannattaa mitoittaa väljiksi niin, että esimerkiksi reunapelti voidaan käyttää uudestaan ensimmäisten kunnossapitosaneerausten yhteydessä, mikäli pelti muuten on käyttökelpoinen.

Meillä kattopellin hinta on alhaalla

Vaikka teemme korkealaatuisia lopputuloksia, olemme pyrkineet pitämään kustannukset mahdollisimman alhaisina asiakkaillemme. Kattopellin hinta on varsin edullinen sillä viimeistellyt ratkaisut kantavat aikaa ja takaavat siten kestävät ratkaisut.

Jos tarvitset kattopeltiä - pyydä tarjous!

Varsinaisbitumi Oy suorittaa katon pellitystä koko Suomen alueella. Olemme muun muassa Turun, Rauman, Porin, Helsingin, Espoon, Vantaan, Vaasan, Seinäjoen, Kokkolan ja Savonlinnan alueen pellitystöiden laatutekijä. Jos siis tarvitset kattopeltiä - pyydä tarjous!